Gamer hírek

S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat

Folytatjuk a S.T.A.L.K.E.R. Sorozatunkat, amelyben most az egyik kiegészítőt elemezzük ki. A Call of Pripyat hozza azt, amit az alapjáték, sőt még hozzá is tesz a játékélményhez. Ha még nem olvastad a Shadow of Chernobyl részről szóló cikkünket, akkor elsőnek olvasd el az ott leírtakat, mert ez a játék hangulatban és játékmódban is nagyon hasonló hozzá.

S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl

Nemsokára megjelenik a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chernobyl (2022. április 28.) nevű számítógépes játék, ezért úgy gondoltuk, hogy újra elővesszük és felelevenítjük, hogy milyen is az első résszel és annak kiegészítőivel játszani. Ebben a cikkben a Shadow of Chernobyl epizóddal foglalkozunk, amit sokan az egyik legjobb számítógépes sci-fi játéknak tartanak a mai napig.

Crysis
Crysis

Ez a cikk nem azért született, mert most játszottunk elsőként a Crysis sorozattal, hanem mert újra elővettük a polcról, hogy friss emlékekkel várjuk a Remastered verzió megjelenését. A játék 2020-ban sem okozott csalódást. Ebben a cikkben beszámolunk arról, milyen volt 12 év után ismét belebújni a nanosuitba.

Metro Exodus
Metro Exodus

Az Exodus a Metro sorozat harmadik része, amit most az első kettőtől függetlenül véleményezek. Nem hasonlítom össze őket, csakis erre az egy epizódra fókuszálok. A játék műfaját tekintve egy kemény és valóságos túlélő horror FPS játéknézettel fűszerezve. Nagyon nagy hangsúlyt kell fektetni a nyersanyagok és a felszerelések menedzselésére.

Metro Last Light Redux
Metro Last Light Redux

Aki kipróbálta a Metro 2033 játékot, annak szinte kötelező folytatás a következő, a Metro Last Light epizód. Szerencsére a Redux verzió ebből a részből is elérhető, így egy frissebb és optimalizáltabb játékot kapunk, amit ezúton is köszönünk a 4A Games csapatának. A két felújított játékban az a közös, hogy mindkettő tökéletesre csiszolja az eredetit.

Metro 2033 Redux
Metro 2033 Redux

A Metro 2033 Redux egy újabb kiadása az eredeti játéknak, ami szebb grafikát és apróbb változtatásokat is tartalmaz, mint például a játékmenet és a fejlettebb mesterséges intelligencia. A játék Dmitry Glukhovsky hasonló című regénye alapján készült, amit a fejlesztők elég jól átvettek, és abszolút olyan hangulatot teremtettek, ami hű a könyvben leírtakhoz.

A Plague Tale: Innocence
A Plague Tale: Innocence

Ez a játék nem finomkodik a brutalitással, és mindezt két ártatlan gyermek szemén keresztül szemlélteti. A sötét francia középkorba, a százéves háborúba csöppenünk 1348-ba, az inkvizíció véres leszámolásaiba, akik egy ötéves fiút keresnek a De Rune családból. A történet alapját valós helyszínek és események adják, de a cselekmény kitalált történet.

Strange Brigade
Strange Brigade

A címre sokan felkapták a fejüket, hiszen végre nem egy újabb folytatás, és nem az unalmas helyszínek kombinációja ez a játék. Kiváló lövöldözős és felfedezős játék, amely ugyan semmi extrát vagy meglepőt nem ad a játékosoknak, de szinte hibátlanul lett összerakva. Rengeteg múmia, számtalan csapda és veszély, szép grafika és hihetetlenül pörgős játékmenet.

Prey (2017)
Prey (2017)

Az Arkane Studios által bemutatott Prey nem folytatása a 2006-os címnek. Az új Prey nem akciójáték, hanem egy belső nézetes túlélőhorror, erős szerepjátékos elemekkel, illetve fejlődésrendszerrel. A játékot a CryEngine 5 grafikus motor hajtja, ami igazán szép megjelenést ad neki. A játék nem könnyű, csak rengeteg idővel rendelkező játékosoknak ajánlott.

Doom (2016)
Doom (2016)

Személy szerint én abból a korosztályból való vagyok, akik a még a kezdeti Doom és Doom 2 játékokon nőttek fel. Örök élmény marad a rendszeres Windows 98 telepítések befejezése, és a Doom játékok élesítése. Imádtam azokat is, így nem is csoda, hogy a legújabb Doom (2016) sem maradhatott ki a sorból. A készítők nagyon jó emléket állítottak a korábbi változatoknak.

Bioshock
Bioshock

Rapture olyan vízalatti város volt, amely vonzotta a világ legjobb és legvilágosabbjait, vagy legalábbis olyanokat, akik Andrew Ryan gazdasági filozófiájának varázslatába kerültek. Hatalmas választék volt azok közül, akik Rapture-be mentek: a művészektől a tudósokig, a mérnököktől a sportolókig. Az alábbiakban felsoroljuk Rapture ismert állampolgárait.

Dishonored 2
Dishonored 2

A Dishonored második része egy hosszú és kanyargós történetű játék, amely tele van furcsa karakterekkel és érdekes helyszínekkel. A cselekmény Karnaca déli részén játszódik, Corvo egzotikus szülővárosa körül. A Dishonored 2 története néhány évvel az első rész cselekménye után játszódik, Emily Kaldwin császárnéval, aki apja felügyelete mellett uralkodik.

Dishonored
Dishonored

A Dishonored világa szinte teljes egészében a víz. Corvo története Dunwallban, Gristol fővárosában zajlik. A Dishonored története Corvo cselekvésein keresztül halad előre, és úgy bontakozik tovább, ahogyan megvalósítja az egyes küldetéseket. Corvonak a fegyverek széles választéka áll rendelkezésére, valamint a Kívülállótól kapott természetfeletti képességek.

Risen
Risen

Ezt az RPG-t 2009-ben adta ki a Piranha Bytes. Bár a Gothic 3 bukása után kissé félve várták a rajongók, a fejlesztők megmutatták, hogy igenis tudnak még nagyot alkotni. A játékban egy névtelen hajótöröttet alakítunk. A vulkanikus szigeten, ahová csöppenünk, furcsa dolgok történnek: a tengeren állandó vihar tombol, amely miatt nem lehet kihajózni.

Saints Row 4
Saints Row 4

Aki szereti az akciót és a humort, az ne hagyja ki a Saints Row 4. részét. Izgalmas, tele fordulatokkal és élvezetes küldetésekkel, mindennel, ami kell, hogy jól szórakozzunk. A Saints Row 4 az előző rész folytatása, már az elején egy küldetésben meg kell mentenünk az embereket egy atombombától. Így leszünk az USA elnöke. A Saints Row 4 elég színes és izgalmas játék.

Hitman 2
Hitman 2

A Hitman egy játék, ami emberek meggyilkolásáról szól. Igazából bizonyos emberek meggyilkolásáról, tehát bérgyilkost játszunk. De ezen felül a Hitman 2-ben felfedezhetünk egy hatalmas területet, tele izgalmas látnivalókkal, melyeket a fejlesztők a való életből ragadtak. A Hitman 2 folyamatosan fent tartja az érdeklődést, és soha nem hagyja, hogy a játékmenet monotonná váljon.

The Elder Scrolls V: Skyrim
The Elder Scrolls V: Skyrim

A Skyrim egy összetett nyílt világú játék, ami könnyen magába szippantja az embert. Sok érdekes és veszélyes lénnyel találkozhatunk, amik olykor csak úgy ránk támadnak. És persze ne feledjük el a sárkányokat se. A Skyrim alaptörténete érdekes és izgalmas, grafikája mai szemmel sem olyan rossz annak ellenére, hogy egy 2011-es játékról van szó.

Spintires: MudRunner
Spintires: MudRunner

A Spintires: MudRunner – American Wilds-szal játszani olyan, mintha lenne egy másodállásod. A játékmenet során minden hibánkból tanulhatunk és kell is tanulnunk. Eleinte még könnyelműen rá fogunk hajtani a láthatóan sáros utakra és bátran bemegyünk majd a sűrű erdőbe is, ha éppen úgy adódik, de egy kis idő elteltével már sokkal megfontoltabban fogunk haladni a pályán.

F.E.A.R.
F.E.A.R.

A maga idejében ez a játék az egyik legjobb grafikával rendelkezett, és 2005-ben a Monolith nagyot ütött vele, hiszen ebben az évben az egyik legjobban összerakott játéka lett. A műfaját tekintve ez egy akció-horror játék, aminek az a lényege, hogy a játékos félve haladjon előre, és ha kell, nagyot ugorjon hátra az asztaltól. Valóban képes erre a F.E.A.R.?

F.E.A.R. 2: Project Origin
F.E.A.R. 2: Project Origin

A F.E.A.R. első részét a Monolith fejlesztette, majd a két kiegészítő játékot a Timegate Studios készítette el. Ezek minőségét azonban az eredeti csapat nem találta megfelelőnek, és úgy döntöttek, hogy figyelmen kívül hagyják a második részben. A Project Origin története fél órával az első rész vége előtt kezdődik. Így már harmadik alkalommal élhetjük át az atomrobbanást.

Postal 2
Postal 2

A Postal 2 egy FPS játék, amelyet 2003-ban adott ki a Running With Scissors. Nem egy mai darab, ennek ellenére a mai napig nagy népszerűségnek örvend. Sokan minden idők legelmebetegebb játékának tartják, több országban is betiltották, így ha nem bírod a fekete humort, az értelmetlen, brutális erőszakot, a polkorrektség teljes hiányát, akkor ez nem a te játékod.

Játékok, amik jók, de…
Játékok, amik jók, de…

Biztosan sokan voltak már úgy egy játékkal, hogy alig várták a megjelenését, és miután elkezdtek játszani vele, kicsit csalódottak voltak, vagy nem érezték, hogy a készítők mindent megtettek volna a maximális játékélmény érdekében. Az elmúlt években nem kevés játékkal érezhettek hasonlókat a játékosok, de cikkünkben most három ilyen játékot vettünk elő.

Age of Empires
Age of Empires

Az Age of Empires egy több mint két évtizede méltán híres és népszerű stratégiai játéksorozat. A nagy népszerűségre való tekintettel az első részt még nagyon sok kiegészítő és folytatás követte. A történelmi témájú RTS játékok úttörője. A készítők komoly munkát fektettek abba, hogy a játék megjelenése történelmi szempontból a lehető leghitelesebb legyen.