Strange Brigade

A címre sokan felkapták a fejüket, hiszen végre nem egy újabb folytatás, és nem az unalmas helyszínek kombinációja ez a játék. Kiváló lövöldözős és felfedezős játék, amely ugyan semmi extrát vagy meglepőt nem ad a játékosoknak, de szinte hibátlanul lett összerakva. Rengeteg múmia, számtalan csapda és veszély, szép grafika és hihetetlenül pörgős játékmenet.

A játék története

A történet nem túl erős, és nincs tele fordulatokkal, hiszen a készítők célja sem ez volt. A játék Egyiptomban játszódik, ahol egy Seteki nevű boszorkány feltámadt 4000 éves sírjából, és mindent elkövet, hogy kegyetlen bosszút álljon. A boszorkánykirálynő hatalmas múmia hadsereggel rendelkezik, aminek a legyőzéséhez a brit különleges erőt hívják segítségül, akik a Stange Brigade névre hallgatnak.

Strange Brigade

Játékmenet

A csapatnak számtalan lélegzetelállító helyen és számtalan változatos ellenféllel kell megküzdenie, mindezt egy humoros hangvételű narrátorral spékelve. Ez a hang sokszor viccelődik, de néha már idegesítő tud lenni a folyamatos beszólásaival. Természetesen ki lehet kapcsolni, de az első végigjátszáskor érdemes vele együtt aprítani az ellenfeleket.

A játékot több karakterrel is végig lehet harcolni, mindegyiknek megvan a maga előnye és a saját szuperképességei. A pályák haladási iránya eléggé megtervezett, néha van mód felfedezgetni, de nem jellemző. Számtalan csapda van elhelyezve a harctéren, amit ha kihasználunk, könnyebben visszaverhetjük az inváziót. Az ellenfelek tűz- és savköpő múmiák, minotauruszok, óriásskorpiók, nyilakkal, lándzsákkal vagy kardokkal felszerelt őrök. Minden ellenfél megöléséért pénzt kapunk, amit saját fegyvereink fejlesztésére költhetünk el. Arzenálunkban olyan darabok kaptak helyet, mint a forgótáras pisztoly, a dinamit, az automata géppuska, a shotgun, a lángszóró, a mesterlövészpuska vagy a gránátvető.

Minden pályán van legalább 2-3 fejtörő, rejtekajtó, amik mögött értékes kincsek lapulnak. Akinek van kedve bíbelődni velük két invázió között, igazán kellemes kikapcsolódást nyújthatnak. Ezekre azért szükség is van, mert az ötödik pálya után már eléggé unalmas, hogy ugyanaz a feladat, mint az előző négy pályán, csak az ellenfelek egyre erősebbek és egyre többen vannak.

Összefoglalás

Összességében egy eléggé pörgős és látványos játékról van szó, ami nagyon jó kikapcsolódást nyújthat 1-2 órára. A legtöbben többszöri megszakítással játsszák végig a monotonitása miatt, de ennek ellenére egy igazán szerethető és élvezhető játék. Egyjátékos módban sem rossz, de az igazi előnye és ereje a többjátékos módban rejlik. Ugyanis nagyon jó móka a haverokkal szétlőni pár száz múmiát és megmenteni a világot a pusztulástól.

Gépigény

Minimális gépigény:

  • Processzor: Intel Core i3-2100 3.1GHz / AMD FX-4100
  • Videokártya: AMD Radeon HD 7870 or NVIDIA GeForce GTX 660
  • Memória: 4 GB RAM
  • Tárhely: 20 GB szabad hely

Ajánlott gépigény:

  • Processzor: Intel Core i7-3770 4-Core 3.4GHz / AMD FX-8370
  • Videokártya: AMD Radeon RX 480 4GB or NVIDIA GeForce GTX 970 4GB
  • Memória: 8 GB RAM
  • Tárhely: 20 GB szabad hely