Milyen webáruház elemzések léteznek?

Ha egy áruház nem működik rendesen, akkor azt érzi a tulajdonosa, hiszen a forgalom és a bevétel alulmarad az elvártnak, és ilyenkor valamit tenni kell. Igen, de mit? Az esetek többségében rossz irányba mennek el az emberek, és nem a problémát oldják meg, hanem még nagyobb gondot okoznak.

Mire lehet kérni elemzést?

Természetesen lehet azt mondani, hogy mindenre, de az jóval több idő és költségben is magasabb. Nem minden esetben kell mindenre kiterjedő elemzés, főleg, ha már korábban volt, vagy bizonyos területek jól működnek. Az alábbi listában a legfontosabb webáruház elemzés típusokat szedtük össze:

 • Webáruház állapotelemzés
  Ahogy megy előre az idő, a webáruházak is elöregednek, és bizony rászorulnak némi frissítésre. Évről évre jelennek meg újabb technikák, könyvtárak, amelyeket felhasználva szebb és gyorsabb weblapokat lehet készíteni. Az állapotelemzés során kiderül, mennyire van korszerű állapotban a webshop, és kell-e fejleszteni valamit rajta.
 • Büntetés elemzés
  Olyan is megesik, hogy a befektetett munka kevésbé térül meg, nem hoz annyi vásárlót, mint amennyit kellene. Ilyen esetekben sajnos előfordulhat, hogy a honlap büntetést kapott, és ezért nem halad előre, ami jelentős forgalom-visszaesést generál. Ezeket a hibapontokat mihamarabb fel kell deríteni, és ki kell javítani.
 • Versenytárs elemzés
  A versenytársakon keresztül rá lehet világítani egy adott webáruház hiányosságaira, és azokra a pontokra, amikben elmarad a sikeresebb társaitól. Az eredményeket sokféleképpen fel lehet használni, de ez már a megrendelő feladata.
 • SEO elemzés
  Az egyik legfontosabb elemzés típus, hiszen ha a Google nem szereti a webáruházat, akkor az olyan, mintha nem is létezne. Az elemzés során fény derül a keresőoptimalizálási hiányosságokra, vagy éppen a rosszul alkalmazott technikákra.
 • Biztonsági elemzés
  Ma már ez is egy fontos szempont, hiszen a hackerek elleni védelem nagyon fontos, ráadásul a felhasználói adatok veszélyeztetése hatalmas probléma. Sokan nem is tudják, hogy a webáruházuk fel van törve, hiszen az okos támadók nem fedik fel kilétüket.
 • Jogi elemzés
  2018 májusától a GDPR keményen szabályozza a webáruházak és más weboldalak felhasználói adattárolását és kezelését, valamint a szükséges jogi nyilatkozatok feltüntetését. Az elemzés során kiderülhet, hogy minden rendben van-e, vagy éppen hatalmas veszélynek vannak kitéve az adatbázisban tárolt információk.

Legyen szó bármelyik elemzésről, a fokuszwebaruhaz.hu szakemberei a lehető legalaposabban járnak el, és minden felmerülő problémát egy elektronikus dokumentumban rögzítenek, amit az elemzés végén e-mailben továbbítanak a webáruház tulajdonos felé.

Címke: Webáruház elemzés
2019-05-16