Kompakt SSF házak tökéletes szellőzéssel

A számítógépházak piacán elég sok híres és bevált gyártó található, így ha egy új résztvevő szeretne bekapcsolódni, akkor nekik igazán ütős dolgot kell letenni az asztalra. A 2013-ban megalakult német Rajintek gyártó nem biztos, hogy sokak számára ismerős, pedig már egy ideje több számítástechnikai területre próbál betörni. A cég rohamosan fejlődik, és már számítógépházak, processzorhűtők, folyadékhűtők és tápegységek is megtalálhatóak a kínálatukban.

Metis Evo TG & AL

Vegyük górcső alá a gyártó legújabb termékcsaládját, a Metis számítógépházakat. Ezek a házak többféle merész színben kerültek forgalomba (pl.: kék, sárga, piros, fekete, ezüst, zöld), és megtalálhatóak a plexiablakos és tele oldalfallal szerelt változatok is. A gamerek is biztosan szeretni fogják, hiszen kompakt méretük ellenére elég tágasak.

Ami a külsőt illeti, nemigen lehet kifogásunk ellene, hiszen lekerekített sarkú téglalap alakú házakról van szó, szálcsiszolt alumínium lapokkal. Összességében elegáns és letisztult formatervezés jellemzi ezeket a számítógépházakat. Mivel aprócska gépházakról van szó, így a tápegység helye rögtön az előlap mögött található, a tápcsatlakozót pedig hosszabbító kábel vezeti ki a házak hátuljára. A hátoldalukon még egy elég nagy méretű szellőzőt találunk, amely a levegő áramlását teszi lehetővé.

A házak főbb jellemzői

  • Méret: 190 x 277 x 254 mm
  • Tömeg: 2,8 kg
  • Támogatott alaplap formátum: Mini-ITX
  • Bővítőhelyek száma: 1 db 3.5” és 2 db 2.5”
  • PCI bővítőhelyek száma: 2 db
  • Maximális ATX tápegységhossz: 160 mm (a moduláris tápegység ajánlott)
  • Maximális VGA hossz: 170 mm (javasolt gamer kártya: GeForce GTX 750 Ti)
  • Maximális CPU hűtő magasság: 160 mm
  • Rendszerhűtés: 1 db 120 mm-es halk ventilátor
  • Előlapi portok: 2 db USB 3.0, 1 db mikrofon bemenet és 1 db fejhallgató kimenet

Megéri megvenni?

Igen! A fenti lista alapján nem lehet panaszunk, hiszen a bővítőhelyek száma a legtöbb esetben elegendő kell, hogy legyen. A Metis házak ára eléggé kedvező, és ezért az árért a lehető legtöbbet kapjuk a gyártótól, hiszen legyen szó elegáns irodai vagy gamer konfigurációról, lehetőség és fantázia bőven van ezekben a termékekben. Amiatt senkinek sem kell aggódnia, hogy nem lesz megfelelő a légmozgás, hiszen a kialakításnak köszönhetően ideális hőmérsékletet biztosít a rendszer még a nyári meleg napokban is.

Bővebb információ, rendelés: caseking.hu

Címke: Rajintek Metis Evo, Rajintek, számítógépház
2019-11-12