Készüljön átfogó stratégia a hazai e-sport támogatására!

A mai napon határozati javaslatot nyújtottam be annak érdekében, hogy a kormány alkosson meg egy olyan startégiát, amely a hazai e-sport támogatása érdekében tartalmazza az érintett területeken szükséges lépéseket. Ehhez kapcsolódóan pedig egy költségvetési módosító javaslatot is beadtam a jövő évi büdzséhez, amely a szükséges lépések anyagi fedezetét biztosíthatja.

A 2017-es első e-sporttal kapcsolatos parlamenti felszólalásom óta egyedüli képviselőként próbálom elérni, hogy a kormány foglalkozzon ezzel az egyre népszerűbb és dinamikusan növekvő területtel. Sajnos egy átfogó, minden fontos aspektusra kiterjedő elképzelés helyett eddig mindösszesen néhány eseti és mindenféle koncepciót nélkülöző támogatás történt, ami komoly mulasztásra mutat rá, hiszen ma már Magyarországon is sok százezren hódolnak az e-sportnak, és a gazdasági hatása is egyre nagyobb. Ezt a mulasztást szeretné pótolni az a stratégia, amelynek megalkotására szólítja fel a beadott határozati javaslat a kormányt az érintett szervezetekkel együtt.

Palkovics László egy korábbi alkalommal úgy nyilatkozott, hogy „a kabinet úgy határozott, hogy az e-sport ügye mellé áll.” Itt az ideje, hogy a szépen hangzó kommunikációs paneleket a tettek bizonyítsák, ezért bízom benne, hogy a kormány támogatni fogja a javaslatot, megalkotja a régóta várt e-sport startégiát és hozzárendeli a szükséges költségvetési támogatást.

A határozati javaslat teljes szövege itt érhető el. Az ehhez kapcsolódó költségvetési módosító pedigitt.

Farkas Gergely
független országgyűlési képviselő

Címke: hazai e-sport támogatása
2020-06-22