Interjú Veller Tiborral, a BR bajnokcsapatának vezetőjével

Hatalmas érdeklődés mellett lezárult Magyarország legnagyobb mobilos bajnokságának a Call of Duty Mobile - Battle Royale bajnoksága a CHL szervezésében.

Hétről-hétre izgulhattak a játékosok és a nőzők a klánokért. Aki régebb óta követi a bajnokság menetét láthatta, hogy hatalmas küzdési vágy volt a csapatokban. A CoDM,harmadik, talán a legizgalmasabb Battle Royale bajnokságát a .Fortissimo. csapata nyerte. Most pedig egy exklusiv interjút készíthettünk a bajnokcsapat vezetőjével Veller Tiborral.

Call of Duty Mobile

Először is megragadnám a szót, hogy itt is gratuláljak az első csillaghoz, a bajnoki címhez! Mesélnél az olvasóknak egy pár szót, hogyan jött létre a .Fortissimo. mi volt azaz út amit megjártatok a bajnoki címig?

Sziasztok!

A .Fortissimo. klánt talán season 2 végén, vagy a Season 3 elején alapítottuk FT°¹Szesz_Men-nel együtt. Az alapkoncepciónk az volt, hogy egy kis klánt szeretnénk és hobbijátékosként játszani, multiban rank-olni együtt. Akkor még egyáltalán nem Battle Royale-oztunk.
Ahogy elkezdtük kiismerni a játék nyújtotta lehetőségeket, szervezéseket átgondoltuk és csináltunk a multiplayer mellett Battle Royale tagfelvételt is. Rengetegen lettünk hirtelen, és ahogy teltek, múltak a szezonok, úgy formálodott ki a mostani .Fortissimo., aminek a magja nagyjából 30 fő.

Szeretnénk egy kicsit megismerni a klánt. Mióta van együtt a versenycsapat, és kik Ők?

A versenycsapat nagyja már az előző bajnokságon is megvolt, viszont egy tag elhagyta a játékot, és ezáltal minket is, így bevettük a multi részlegről Soul-t, aki BR-ben is járatos, így könnyű volt összeszokni újra a csapatnak.

Makiverem, Ardai Roland. Ő a Mi Defender-ünk. Ő adta a taktikát, a helyezkedést, és vezette a győzelemhez a csapatot. Soul, Tóth Krisztián. Az FT Ninja-ja. Ő volt az egyik felderítőnk, őt nehéz volt vissza fogni, hiszen startolt volna rá mindenkire játék közbe, ki használva a láthatatlanságát a térképen.

Vass Tamás, AdMiN, a Trap Master. Ő szintén felderítő volt, fogta a hátunk, amikor arra szükségünk volt. Blekket, Benedek Martin. Rá mindig számíthatott a csapat, ha a fix csapatból nem tudott jönni valaki munka vagy a család miatt. Ő is a Trap Mastert és a Mechanikot kedveli.

Az alapcsapathoz én is hozzátartozok, Munez néven. Én a menekülési útvonalat intéztem a srácoknak. Airbone pedig erre tökéletes volt.

Előző bajnokság végét a frissítés miatt elszúrtuk, ott az utolsó meccsen lebuktunk a harmadik helyre. Viszont ez erőt adott a mostanihoz, így nagyon boldogok vagyunk, hogy ebbe a bajnokságban mi lehettünk Magyarország BR bajnokai! Reméljük a következőn is tudjuk tartani a tempót, amit a többi klán diktál!

Régóta követője vagyok a bajnokságnak és a csapatok teljesítményének.A .Fortissimo. versenycsapatán látszik,hogy rutinosan mozog együtt. Mennyi idejűk van a játékosoknak együtt játszani? Esetleg van nálatok kijelölt időpont amikor ajánlott, vagy kötelező együtt játszani?

Kötelező, direkt játékidő nincs nálunk, hiszen családos emberek vagyunk, akik aktívan dolgoznak. Munka és a család mellett nem egyszerű összehozni az időpontokat, ki mikor ér rá. Viszont a napi gyakorló mérkőzéseken és az egyéb fontos eseményeken igyekszünk megjelenni. Ezek az események fontosak a klánnak is, hisz itt „real”, valós játékosokkal tudjuk a taktikát fejleszteni. Részünkre szerencsére ennyi elég volt ahhoz, hogy ezt a színvonalat tudjuk hozni, és a továbbiakban tartani is.

Korábbi bajnokságokon fix harmadik helyen végeztetek, de most a harmadik bajnokságon érezhető volt a játékstíluson és a magas kill számokon, hogy változás történt. Mi történt, mi hozta el a változást a csapat életében?

A szerencse is tényező volt, a loot és a Dropp sokat számít a Battle Royale játékon. Viszont a sok játékban együtt töltött idő is elég nagy tényező volt.. A hosszasan átbeszélt, átgondolt taktikai húzások és annak begyakorlása.

Korábban a .Fortissimo. egy nagy mélyponton volt. Feloszlás előtt állt fél éve. Viszont most a bajnok csapat nemzetközi szinteken is sokat játszik, illetve a CHL – ’Search&Destroy’ bajnokságán is elődöntőbe van. Mi a sikeretek titka? Hogyan tudnak felállni a gödörből azok a klánok akik hasonló helyzetben vannak mint Ti voltatok?

Az összetartás!
Igen, ahogy mást is minket is elért a bizonyos mélypont. Viszont egyesével és közösen is arra jutottunk, hogy lábra állunk. A családiasság, bajtársiasság mellé párosult a stratégia és ez kihúzott minket abból a bizonyos gödörből. A személyes találkozók rádöbbentettek minket, hogy a .Fortissimo. nekünk tényleg több mint egy játék, vagy játékközösség. Ennek köszönhető az is, hogy a klán színvonalas, és a mai napig összetartó.

Volt vagy voltak olyan klánok akik játékát és helyezését, teljesítményét figyeltétek ? Miért pont őket?

Egyértelműen a második bajnokság bajnokára, a Horváth Dániel HunterKillHun klánjára. Tudtuk az előző bajnokságról, hogy velük mindenképp számolni kell, mert nem csak a szerencse van mellettük, hanem nagyon szépen és jól játszanak.
A HKH mellett, Lakatos Alex Revolution-ja és az GOD klán, Kiss Dávid vezetésével. A játékstílusuk és mentalitásuk mindenképp hasonlít a miénkhez. Így nem lehetett Őket sem figyelmen kívül hagyni.

Nagy megtiszteltetés volt, veled interjút készíteni Tibor. Köszönjük szépen,hogy az olvasokkal bepillantást nyerhettünk egy picit a klánotokban! További sok sikert kívánunk nektek országosan és nemzetközi szinten is!

Címke: Call of Duty Mobile, Veller Tibor
2020-11-10