Hungarian Heroes

A HungarianHeroes videójátékos közösség alapjait egy hatvani baráti társaság rakta le 2016-ban Sipak vezetésével.A hagyományos értelemben vett baráti közösségről van szó, ahol a tucatnyi tag személyesen ismerteegymást, egymás családját is, és rendszeresen összejártak(többek között játszani is). Ezt a mentalítást próbálták átültetni egy akkor még ereje teljében lévő videójáték közösségi terébe: megalakult a HungarianHeroes nevű klána Diablo III-ban.

A HH családias közösségi hozzáállása valósággal sokkolta a D3 magyar közegét. Rekord gyorsasággal terjedt a hír, egy casualmentalitású, egymástsegítő, tisztességes, klántalálkozókon összejáró társaságról és megindult a bővülés ( bűvölés). Alig pár hónappal az alapítás után már 60-körüli volt a taglétszám. A játék népszerűsége azonban ezzel egyidőben lassú, de erőteljes hanyatlásnak indult: megjelentek és elszaporodtak a külső csalóprogramok és a DiabloImmortal szerencsétlen bejelentése sem tett jót a magyar közösségnek. A korábban gombamód szaporodó klánok szép lassan elkezdtek kihalni. Mivel a HH alapjai egészen mások voltak, mint a többi online közösségé(kezdetektől fogva ragaszkodtunk a voice alapú szoftverek rendszeres használatához), így ha nem is könnyen, de átvészelte a D3 első nagy kihalási hullámát és 2018 végére már a legnagyobb klánok között tartották számon. Közben folyamatosan bővült tovább a társaság: az elárvult casual játékosok menedéket találtak és barátokra leltek a „hősök” között, miközben a lemorzsolódás minimális volt. 2019-ben már két klánt tudott a HH indítani (a D3-ban a klánok maximális mérete 150fő) és rendre voltak ranglistás helyezések is, dacára annak, hogy a vezetőség továbbra is szigorúan tiltotta a csalást. Ez volt a HungarianHeroes aranykora.

A Diablo III azonban ekkor már jóval túl volt a legsikeresebb évein, szép lassan elöregedett a játék, elvándoroltak a játékosok. Mostanra a háromhavonta újrakezdődőseasonok egyre kevesebb játékost egyre kevesebb ideig tartanak lázban. A D3 második kihalási hulláma jelenleg is tart és nagy a valószínűsége, hogy a játék végét fogja jelenteni valamikor.A HH bölcsőéül szolgáló klán azonban még most is él, sőt, az egyetlen komolyan vehető magyar közösség maradt: befogad minden jóérzésű magyart, tartalmakat készít, honlapot üzemeltet (A hungarian-heroes.hu jelenleg az egyetlen, folyamatosan frissített Diablós híreket kínáló magyar nyelvű honlap). Köszönjük tehát, jól megvagyunk, de a korral nekünk is haladnunk kellett, mert a lemorzsolódás egyre érezhetőbb volt.

A problémákat már 2019-ben érzékeltük és elhatároztuk, hogy más játékokban is építkezünk. Az első próbálkozásunk azonban zsákutcának bizonyult: csatlakoztunk egy nagy multigaming közösséghez, a HcKGaming-hez, de csakhamar kiderült, hogy a túlságosan nagy játékosbázis és bonyolult vezetői rendszer rendkívül instabil, így ez a közösség rajtunk kívülálló okok miatt felbomlott. Itt „csapódott” hozzánk Sapi, aki a weblap fejlesztőnk lett .A keserű tapasztalatot azonban 2020elején kamatoztatni tudtuk: mi magunk alapítottunkújabb és újabb játékosközösségeket a tagjaink számára.

A HungarianHeroes közösség három új szekció alapításával nyerte el a mai formáját. Sipak, a HH alapítója a Path of Exile mostanra egyik legmeghatározóbb klánját hozta tető alá a PoE egyik legendája, Crittias vezetésével. Egykori D3-as klánvezérünk, H2OPOK pedig a méltán népszerű Game of Thrones nevű böngészős játékban lapátolta össze a legnagyobb magyar közösséget. A Diablo szekciót és a frissen alakult Steam (ARPG) szekciót a Diablo sorozat legaktívabb magyar facebook csoportjának (Diablo MAGYARORSZÁG) alapítója CsZCsaba viszi tovább. A TeamSpeakról áttértünk a Discord-ra, ebben nagy segítőnk Szabó Bali (Balázs), sokat segített, hogy minél felhasználóbarátabb legyen az egész HH szerver.

A honlap cikkeit leginkább CszCsabi, és realfalcon írják, de természetesen nem zárkózunk el a többi offi, és a tagok cikk ötletétől sem 😊

Sipak felelőssége alapítóként még, a közösség építése és megtartása. A feladat nem egyszerű, de mindennapos a klán alapító, és a szekciók officereinek, vezetőinek megbeszélése. Igy azonnal orvosolhatjuk a gondokat, és nem egy emberre hárul a napi problémák megoldása 😊

Így állunk most, bőöt évvel az alapítás után. Több, mint 700 taggal, fiatalokkal, idősebbekkel, családanyákkal és családapákkal a sorainkban. Megválogatjuk, hogy kiket fogadunk be, de szívesen látunk minden olyan magyar játékost, akinek nemcsakaz eredmény, hanem a közösség is számít.

Elérhetőségeink:

Címke: Hungarian Heroes, Diablo
2021-08-26