Doom Eternal Speedrun verseny a Kaspersky támogatásával a 2020-as nyári online játékmaratonon

Idén júliusban a Kaspersky és a European Speedrunner Assembly (ESA) közösen rendezi meg az ESA 2020-as nyári online jótékonysági maratonja kiemelt eseményének számító „Break the Record Live” verseny speciális online változatát. A rekordok megdöntését célzó eseményen ezúttal hét elit játékos verseng 14 órán át fej-fej mellett azért, hogy rekordidő alatt játssza végig a 2020-as év egyik legnépszerűbb új játékának számító Doom Eternalt.

A speedrun egy olyan speciális versengés, amelynek lényege, hogy a játékosok a lehető legrövidebb idő alatt próbálnak meg végigvinni egy játékot (vagy bizonyos esetekben egy szintet). Az ilyen megmérettetések, amelyeken a legtehetségesebbek csillanthatják meg a tudásukat, a világ minden tájáról vonzanak játékosokat, méghozzá rengetegféle kategóriában: a Super Mario Worldhöz hasonló platformjátékoktól kezdve az olyan népszerű modern klasszikusokig, mint például a Call of Duty.

Andrew Winton, a Kaspersky marketingért felelős alelnöke elmondta, miért kezdett a vállalat is érdeklődni a speedrun iránt:

„Gyorsan növekvő, elkötelezett rajongói bázisának köszönhetően a speedrun az elmúlt években egy piaci résből a játékpiac fő áramlatává nőtte ki magát. A nézők számára ez a sportág sokkal többet jelent annál, mint hogy csak nézzék, amint egy elit játékos végigrohan a játékon. A közösségi szellem is nagyon erős itt, ugyanis a speedrun események legtöbbjének az a célja, hogy jótékony célokra gyűjtsön pénzt. Ez erősen hozzájárul a sportág vonzerejéhez, és ez az egyik oka annak, hogy mi is beleszerettünk” – mondta az alelnök.

Bár a speedrun már több évtizedes múltra tekinthet vissza, a népszerűsége csak az utóbbi időben ugrott a magasba. Jelenleg évről évre kétszámjegyű növekedést produkál, ennek következtében pedig napjaink egyik leggyorsabban növekvő e-sportága lett. Az ESA által megrendezett események elősegítették egy lojális nemzetközi közönség kialakulását, továbbá hírnevet és elismerést hoztak azoknak a speedrunnereknek, akik éveket töltöttek tudásuk csiszolásával.

„A világszerte megrendezett legnagyobb speedrun események egyik fő szervezőjeként az ESA függetlenségre, átláthatóságra és innovációra törekszik, ez pedig szoros összhangban van a Kaspersky alapértékeivel” – tette hozzá Winton.

Az ESA július 24. és augusztus 2. között rendezi meg a csak online játszható és nézhető – Summer Online 2020 elnevezésű – eseményt, amellyel a svéd Alzheimer-alapítvány, az Alzheimerfonden számára kívánnak adományokat gyűjteni. Az egy héten át tartó speedrun-fesztivál fő eseményére, a Break the Record Live versenyre július 26-án kerül sor.

A selejtezők már a múlt héten elkezdődtek, a július 26-i versenyen pedig a selejtezők során leggyorsabbnak bizonyult hét versenyző vehet részt.

„A Kaspersky jól tudja, milyen fontos a gyorsaság, és azt is jól tudja, hogyan lassul le a játék, ha a feldolgozó egységek kapacitását lefoglalják az antivírus-szoftverek. Folyamatosan dolgozunk a megoldásaink továbbfejlesztésén a zökkenőmentes játékélmény biztosítása érdekében, és a legismertebb fogyasztói termékeinket úgynevezett „játékmóddal” kínáljuk – ez egy olyan funkció, amely kevesebbet vesz el a CPU kapacitásából játék közben, így megszakítás nélküli játékélményt biztosít. Izgatottan várjuk, hogy az ESA és a speedrun-közösség segítségével többet tudhassunk meg arról, hogyan fejlesszük tovább a kiberbiztonsági termékeinket a játékosok szélesebb köre számára” – mondta Winton. „Az ESA-eseményeket kísérő jótékonysági célok támogatása is fontos számunkra, továbbá hiszünk abban, hogy közösen jobbá tehetjük a világot” – tette hozzá.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a Kasperskyvel együttműködve világszerte még több ember számára adhatunk betekintést a speedrun versenyek izgalmaiba. A világ legnagyobb kiberbiztonsági gyártójával való együttműködés nagyon sokat jelent az ESA számára, valamint rendezvényeink jótékonysági céljai sikerességének szempontjából is. Az együttműködés emellett új lehetőségeket nyit és kiszélesíti a világot az egész speedrun-közösség előtt – jelentette ki Andrew Bell, az ESA producere.

A Kaspersky és az ESA közötti együttműködés még májusban kezdődött, amikor a vállalat az ESA által szervezett, a koronavírus-járvány elleni küzdelmet célzó Corona Relief speedrun maraton ezüst fokozatú támogatója lett. A maratonnal a Save the Children jótékonysági szervezet koronavírus-járvány elleni küzdelméhez kívántak anyagi támogatást nyújtani. A május 28–31. között zajló eseményre mintegy egymillió néző volt kíváncsi, és csaknem 25000 dollárt sikerült összegyűjteni a koronavírus-járvány katasztrofális hatása által érintett, legnehezebb helyzetben lévő gyerekek megsegítésére.

A Kasperskyről

A Kaspersky egy 1997-ben alapított globális kiberbiztonsági vállalat. A Kaspersky internetes fenyegetésekkel kapcsolatos tudását és biztonsági szakértelmét folyamatosan innovatív biztonsági megoldások és szolgáltatások fejlesztésére használja, hogy védelmet kínáljon vállalkozások, a kritikus infrastruktúra, a kormányok és a fogyasztók számára világszerte. A vállalat széleskörű biztonsági portfóliójába vezető végpont védelmi és számos speciális biztonsági megoldás és szolgáltatás tartozik, az összetett és fejlődő digitális veszélyekkel elleni küzdelem érdekében. Több mint 400 millió felhasználót védenek a Kaspersky technológiái, valamint 270.000 vállalati ügyfélnek segítenek megóvni azt, ami a legfontosabb számukra. További információ: www.kaspersky.com

Címke: Doom Eternal, Doom Eternal Speedrun verseny, Kaspersky
2020-06-17