Szoros együttműködést kezdeményez az ESSCA budapesti kampusza a hazai középiskolák vezetőivel

Az ESSCA School of Management budapesti kampusza életre hívta Pályaorientációs Bizottságát (POB). Az intézmény vezetője, Dr. Deli-Gray Zsuzsa a mai napon átadta a Bizottsági tagságra vonatkozó felkérőleveleket. Első körben az International School of Budapest, a Budapesti XIV. Kerületi Teleki Blanka Gimnázium, a Xántus János Két Tanítási Nyelvű Gimnázium, a Gustave Eiffel Francia Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium vezető képviselői vehették át a megbízást. A Bizottság márciusban kezdi meg operatív munkáját.

Intelligens tantermek a Duna parton

Az ESSCA-ban valóban komolyan gondolják a vezetői ismeretek átadását és elsajátítását. Olyannyira, hogy a tanulmányi idő részeként a hallgatók egy teljes félévet egy választott vállalatnál töltenek, illetve a francia alma mater is egy teljes szemeszterre várja a magyar diákokat. Az ESSCA-nál a tanulmányi eredmények mellett ugyanolyan fontos az emberi tényező, az integritás, a humán értékrend, ezt mind a tanulmányi program kialakításánál, mind pedig az iskolai élet szervezésénél figyelembe veszik. Az innovatív oktatási módszertanú, interakcióra épülő kurzusok egy része „smart” tantermekben folyik. A budapesti kampuszra felvételt nyert hallgatók számára az iskola ösztöndíjat hirdetett, amely hazai viszonylatban is kedvező feltételeket biztosít három éven keresztül a jövő vezetői számára. Már csak néhány helyük van, így érdemes mielőbb pályázni!

Ahol nem csak a hozott pont számít…

Hitvallásuk szerint a vezetői készségek részben velünk született tulajdonságok, részben tanulhatók. Éppen ezért az érettségihez kötött felvételi elbeszélgetésen a vezetői hozzáállást, kompetenciákat és készségeket is mérik a jelentkezőknél.

A tanulmányi eredmény, vagy a középiskolából hozott pontok száma így nem az egyedüli szempont a felvételi elbírálás során. Az angol nyelvtudásra viszont szükség van, hiszen az oktatás ezen a nyelven folyik. A diákközpontú légkör megteremtéséhez a szoros mentori rendszer is hozzájárul. Az üzleti iskoláról sokat elárul, hogy a tanárok és mentorok fontosnak tartják, hogy név és érdeklődési terület szerint ismerjenek minden egyes diákot, valamint, hogy a diákot az első perctől kezdve segítsék abban, hogy eredményesen végezze el a képzést.

Biztos jövőt építenek

Az ESSCA Magyarország igazgatója, Dr. Deli-Gray Zsuzsa szerint az ESSCA School of Management hallgatói mind akadémiai, mind gyakorlati, mind pedig kulturális szempontból kiemelkedő minőségű képzést kapnak. Az oktatás színvonalát és az iskola kiválóságát több nemzetközi akkreditáló szervezet elismeri: az Iskola rendelkezik az európai EQUIS, az amerikai AACSB és az angol ABMA nemzetközi akkreditációval. Az akkreditációk mindegyike az Iskola összes kirendeltségére kiterjesztett, így a diákok biztosak lehetnek abban, hogy bármely kampuszon folytassák a tanulmányaikat, ugyanazt a tudást, ugyanolyan formában és ugyanazon keretek között kapják meg. A tanulmányaik végén a diákok az ESSCA francia állam által elismert „Bachelor in International Management” francia diplomáját kapják, amely igen nagyra értékelt a multinacionális vállalatok körében.

Az elismert nemzetközi üzleti diplomával a zsebükben, a végzős hallgatóknak igen nagy esélyük van arra, hogy megtalálják az áhított „álom munkahelyet”, ahol bőségesen kamatoztathatják az iskolapadban tanultakat. A jövő menedzserei már válogathatnak a jobbnál jobb körülményeket kínáló állásajánlatok között, akár külföldön is.

Az ESSCA ebben is segítségükre lesz.

A jelentkezés leggyorsabb formája

Az ESSCA budapesti kampusza 2020. február 14.-ig várja a képzés és az ösztöndíj iránt érdeklődő diákok jelentkezését a monika.pasztor@essca.fr e-mail címen. További információt ugyanezen a címen, vagy a +36 20 227 60 55 telefonszámon kaphatnak az érdeklődők Pásztor Mónikától.

Az ESSCA-ról röviden:

  • Az intézményt a franciaországi Angers-ban alapították 1909-ben.
  • Az ESSCA budapesti kampusza 1993-ban létesült, és évente 750 diákot fogad 30 különböző országból.
  • A Conférence des Grandes Écoles tagja 1977 óta.
  • Magyarországon egyedülálló módon EQUIS, AACSB és AMBA akkreditációval is rendelkezik.
  • Dupla Diplomás programokat folytat a Budapesti Corvinus Egyetemmel 1993 óta.
  • A Financial Times a világ legjobb üzleti iskolái között tartja számon.

További információ:

www.essca.fr

A cikk forrása: Presston PR

Címke: ESSCA budapesti kampusz, Presston PR
2020-01-28