Paradontológia a Dentys fogászaton

A reggeli vagy az esti fogmás közben könnyen előfordulhat, hogy a gargalizáláshoz használt víz véres lesz. Ez általában annak a jele, hogy kialakulóban van a fogínysorvadás, ami meglehetősen komoly probléma.

Már a puszta gyanú felmerülésekor érdemes ellátogatni egy fogászati szakrendelőbe, ahol a paradontológia is szerepel a szolgáltatások között. Ez a fogászat egy speciális szakterülete, ami a fogak tartószerkezetének vizsgálatával, helyreállításával foglalkozik. Ahhoz, hogy a fogak stabilan álljanak a helyükön, elengedhetetlen, hogy egészséges legyen az íny. Ha valamilyen oknál fogva begyullad és elkezd leépülni az ínyszövet, akkor a fogsor is veszélybe kerül. Az ínygyulladás kezelésére specializálódott fogorvos Győr városában a Dentys fogászaton található. A professzor szakszerűen távolítja el a begyulladt részeket, de a fogágy részleges vagy teljes pótlására is lehetőség nyílik. Ez mindig attól függ, hogy mennyire van előrehaladott állapotban az ínysorvadás.

A fogínygyulladás legfőbb okai

A nem megfelelő szájhigiénia könnyen vezethet ínygyulladásához. A fogkefe rendszertelen cseréje és a szájápolást segítő eszközök nélkülözése is ronthatja az íny állapotát. Az egészségtelen táplálkozás és a dohányzás szintén előidézi a fogínysorvadás tüneteit. Ha a szervezet nem kapja meg a szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat, akkor könnyen leépülhet az ínyszövet. Elenyésző mértékben a genetika is közre játszhat a fogágygyulladás kialakulásában. A paradontológiai szolgáltatást nyújtó fogorvos Győrben várja a pácienseket. A fogínysorvadás szakszerű kezelése mellett ínyplasztika elvégzésére is lehetőség adódik, amennyiben a helyzet megkívánja. További információ a dentys.hu weboldalon olvasható.

Címke: Fogorvos Győr
2019-03-08