Mobil hűtőkamra felhasználási területei

A hűtőkamrák alapvetően fix kivitelben készülnek, ami azt jelenti, hogy egy adott helyszínen kerülnek felépítésre. Már léteznek mobil változatok is, amik igény szerint mozgathatók a különböző helyszínek között. Ezeket a típusokat jellemzően mobil szolgáltatások vagy pedig extra hűtőkapacitás esetén szokták alkalmazni a cégek.

Mobil hűtőkamra a vendéglátásban

A vendéglátás az egyik legfontosabb terület, ahol szükség van a nagy kapacitással rendelkező hűtéstechnikai berendezések - hűtőkamra, hűtőház, gyorsfagyasztó - alkalmazására. Nem csak az éttermek vendéglátó egységeiben, hanem különálló éttermekben, bárokban, közétkeztetéssel foglalkozó intézményekben is jó szolgálatot tesznek. Amennyiben a távolság megköveteli, a hűtést igénylő alapanyagok, ételek, italok szállításakor mobil hűtőkamrák alkalmazására is szükség lehet. Különösen igaz ez a távolabbi helyszíneken megrendezett rendezvények esetében, ahol szintén elvárás, hogy friss ételek és hűtött italok kerüljenek a vendégasztalokra.

Mobil hűtőkamra biológiai anyagok tárolására

A mobil hűtőkamrák egy kevésbé ismert felhasználási területe az egészségügy. Az orvosi intézmények, rendelők, gyógyszertárak, laboratóriumok gördülékeny működéséhez is szükség van a hűtött áru szállítására alkalmas eszközökre. Bizonyos gyógyászati termékeket, oltóanyagokat, biológiai anyagokat megfelelő hőmérsékleten kell tárolni, szállítani annak érdekében, hogy megőrizzék a minőségüket, 100%-os hatásosságukat. A fix kivitelezésű laboratóriumi hűtők, gyógyszerészeti hűtők mellett a mobil hűtőkamrák is rendkívül fontos szerepet töltenek be az egészségügyben.

Ugyanúgy, ahogy a fix hűtőkamrák, a mobil változatok is az egyedi igényeknek megfelelően készülnek, hogy maradéktalanul eleget tudjanak tenni a felhasználók elvárásainak.

Bővebb információk: frigoprofil.hu

Címke: Hűtőkamra
2021-03-29