Mire kell figyelni webáruház készítése során?

Sokan majdnem minden nap használnak valamilyen webáruházat, szinte már az emberek életének része az online vásárlás. Az internetes eladások száma évről évre folyamatosan emelkedik, és a törvényi szabályozások is egyre szigorúbbak. Ez mind azt mutatja, hogy ma már nem jelent nagy kockázatot az internetről vásárolni, sőt semmi veszteni való sincs benne.

Egyszerű vásárlási folyamat jellemezze

A vásárlóknak nincs sok idejük, és nem tudnak órákat tölteni egy online rendelés leadása miatt. A webáruház készítés Győr városában sem mehet másképp, be kell tartani azokat a trendeket, amiket megkövetel a szakma. A főoldalon minden fontos vásárlási információt meg kell jeleníteni, és lehetővé kell tenni, hogy akár a keresett termék egy kattintással a kosárba helyezhető legyen. A vásárlási folyamatot érdemes a lehető legegyszerűbbre alakítani, és csak a szükséges adatokat bekérni. Mindenképpen legyen mód regisztráció nélkül is leadni a vásárlásokat. A termékek adatlapján szerepeljenek jól látható, nagy felbontású képek, egy rövid leírás, és ha van, akkor a lehető legrészletesebb termékparaméter lista. Szintén kiemelten fontos, hogy a vásárlás során el kell fogadni a webáruház adatkezelési tájékoztatóját és az általános szerződési feltételeket is.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő színt?

Nagyon fontos döntés lehet a webáruház meghatározó színeinek megállapítása. Nem érdemes kettő, maximum három színnél több színt kombinálni, mert kaotikus, giccses hatást kelthet. Érdemes a színek jelentéseit és a márka, termék üzenetét összehangolni a választásnál.

Például egy virágüzletnek nem egy fekete-fehér design javasolt, de egy autóalkatrész kereskedés honlapjához sem a rózsaszínes, lilás színek passzolnak igazán.

Választás előtt mindenképp figyelembe kell venni a konkurencia színeit is. Egyforma árnyalat semmiképp sem használható, hiszen pont a megkülönböztethetőség a legfontosabb. Persze a hasonló tevékenység hasonló árnyalatokat követel, de azért törekedni kell az egyediségre, egyéniségre. A könnyű olvashatóság érdekében érdemes kontrasztos színeket használni a háttér és szöveg színének. Az alap szövegnek semlegesebbet célszerű alkalmazni, mert a túl vibráló, élénk színek használata fárasztó, zavaró lehet a szemnek (pl. fekete és sárga). Linkeknek, kiemeléseknek, címeknek lehet egy-egy élénkebb, hangsúlyosabb árnyalatot adni, de itt is figyelni kell a könnyű olvashatóságra, a harmóniára, eleganciára.

Ha a megfelelő, tevékenységhez illő színek megvannak, már csak megfelelően kell használni, és kombinálni őket a webáruház készítés során.

Címke: Webáruház készítés Győr
2019-01-26