Kemencés pizza olasz módra

A konyhai sütő és a kemence nem összehasonlítható, hiszen a kemencével igazi ropogós és friss pizzák, kenyerek, pékáruk, húsok készíthetőek. A kemence füstös íze átitatja az ételt, és ezáltal sokkal természetesebb és finomabb lesz.

A kemencében uralkodó magas hőmérséklet egyenletes, ami biztosítja, hogy a vékony pizzatészta jól átsüljön. A lemezsütők erre nem képesek, hiába is várja el tőlük az ember. A kemencés sütés-főzés nagyon jó családi program, hiszen mindenki jól érzi magát a szabadban, és közben lehet jókat falatozni.

A kemencés pizza olasz módra szigorúan olasz receptúra alapján, olasz alapanyagokból, akácfa tüzelésű kemencében történik. Ezek az ételek igazán magával ragadó ízvilággal rendelkeznek, és biztosan nem okoznak csalódást még az ínyenceknek sem.

A kemencéket a tűz leégése után lehet használatba venni, miután elérték a kívánt hőmérsékletet. Nem szabad túlzottan hamar nekiesni, mert az égéstérben nagyon magas hőmérséklet, akár 550 Celsius fok is lehet. A kemencében gyakorlatilag minden étel főzhető-süthető: levesek, húsételek, héjában sült krumpli, kenyér és kenyérlángos, sós sütemények, sőt még édes sütemények is. A kenyereket és a pizzát lehet sütni a kemence fenekén pizzalapáttal forgatva, de az apróbb dolgokat érdemes tepsibe vagy sütőlapra tenni. A kemence zárt térében a levesek sokkal kevésbé párolognak, mint a hagyományos tűzhelyen, tehát a fazekakat nem kell lefedni. Ezáltal jobban átveszik a füst aromáját. A sütésnél le kell takarni az ételt, hogy puhára párolódjon, majd a takarást levéve ropogósra pirítható.

Címke: Kemencés pizza
2019-03-08