Gálaműsor gyermek balett fellépőkből?

A Törpördög és Tinitündér Tánc-Tanoda minden év végén hatalmas gálaműsort rendez a fiatal táncosok közreműködésével, amivel a szülők nagyon jól követhetik a gyermekeik fejlődését, ráadásul az egész család számára egy felejthetetlen kikapcsolódás.

Mese-Gálák

A Tanoda tanárai minden év végén egy hatalmas gálaműsor keretében foglalják össze a tanévet. Egy csodás, emelkedett hangulatú, izgalmas nap ez, amit sok-sok gyermek és felnőtt együttes munkája eredményeként egy befogadó színházban szerveznek meg. A rendezvényen hozzávetőlegesen 150 gyermek vesz részt, akik egész évben gyakorolják a koreográfiákat, hogy a nagy napon 8-900 ember előtt előadhassák, amit tanultak. A gyermek balett egy igazi csoda, a műsort szó nélkül nézik az érdeklődők, hiszen a gyerekek olyasmit közvetítenek, ami gyönyörű és kifejező. Ezt szavakkal leírni nem lehet, csupán a zenével és a kecses mozdulatokkal.

A balett már nagyon régóta része az európai kultúrának, és ez egy több száz éves múltra visszatekintő táncművészet, ami még mindig népszerű és imádják az emberek. Nem csak azért csodálatos, mert gyakorlóinak tökéletes tartást, könnyed, légies mozgást biztosít, hanem mert egy olyan művészeti ág, ami más művészek alkotásait is inspirálja.

A rendezvényről minden évben minőségi fényképek és felvételek készülnek, amelyek megtekinthetőek a tanctanoda.hu weboldalon. Természetesen ezt képekkel kifejezni nem lehet, az igazi lebilincselő hatását akkor fejti ki, ha valaki ott ül a nézőtéren és érzi, hogy pezseg a levegő az előadás alatt. A gálaműsor hossza két óra, ami alatt szinte szűnni nem akaró tapsvihar uralkodik. A Mese-Gálák évek óta nagy színpadon elevenednek meg, pár éven keresztül a Budapesti Operettszínház adott helyet, de 2017-től a Budapesti Magyar Színházban tartják az előadásokat.

Címke: Gyermek balett
2019-04-23