A készítők eléggé túltolták a Bleach anime sorozatot

Körülbelül tizennégy évvel ezelőtt a Tite Kubo által megálmodott Bleach világ az egyik legnépszerűbb manga-franchise-ok közé tartozik. Az online viták folyamatosan zajlottak: a Bleach, a Naruto és a One Piece szurkolók mindegyike azzal érvelt, hogy saját sorozatuk a legjobb és a legnépszerűbb.

A Bleach elég sok nézőt veszített

A Naruto lezárásáig és azon túl is tartotta a lelkes rajongóit, míg a One Piece népszerűbb volt, mint valaha. A Bleach anime jóval meghaladta a sorozat lejárati dátumát, de a készítők elég sok mellékszálat erőltettek bele. Ennek köszönhetően az értékesítési volumene visszaesett, több évvel ezelőtt törölték.

A hosszan futó mellékszálak véglegesen befejeződtek, új karakterek kerültek bevezetésre, amelyek helyettesítették a már megszokott kedvenceket. A harci szekvenciák mindig ugyanazokat az ismétlődő ütéseket követették, az egyes fejezetek ritkán voltak eseménydúsak. Ha bármi új dolog történt, akkor az kiszámítható és megjósolható volt. A másik fő oka annak, amiért az emberek elveszítették a sorozatba vetett hitüket, az a történet. A Bleach anime sorozat valójában olyan pontra jutott, ahol már réges-régen le kellett volna zárni, de sajnos a készítők ezt nem tették meg.

Sok rajongó számára a Bleach legfontosabb szereplője nem Ichigo Kurosaki volt, hanem Sousuke Aizen antagonista. A Bleach első nagy története Ichigóval foglalkozott, próbálta megmenteni társát, Rukia Kuchiki-t, aki rendkívüli helyzetben adta át neki a hatalmát. Sok intenzív csata után végül Ichigo megmentette Rukia-t, és kiderült, hogy a büntetését Aizen manipulálta.

A népszerű Aizen gonosz bevezetése sok új rajongót vonzott a sorozatba, mivel a főhős hihetetlenül nagy hatékonyságú volt. Intelligens, manipulatív, magabiztos, hideg szívű, ambiciózus, és mindig nyerésre állt, még akkor is, amikor úgy tűnt, hogy éppen hátrányban van. Néhány rajongó számára a legnagyobb anime gazembernek számított.

Címke: Bleach anime sorozat
2019-06-13